Berekerdő Óvoda

"Ezek a csillogó szemű gyerekek nem maguk váltották a belépőjegyet arra az útra, amit úgy hívunk: élet... Ha szemükbe nézünk, ugyanazt a sugárzást érezzük, ugyanazt olvassuk ki belőlük: itt vagyok, faragj az évek során embert belőlem..." (Várady J.)

AZ OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

Óvodánk 2020. januárjában második alkalommal adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Kerecsendi Berekerdő óvodát második alkalommal érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jó gyakorlatai:

-        1. sz. jó gyakorlat: „Biztos Kezdet Program” szülői klub működését, amely helyi szakmaközi együttműködéssel, az óvoda szakmai vezetésével segíti a család és az óvoda hatékony együttnevelő munkáját, a roma családok integrációját, különösen a hozzánk hasonló adottságokkal rendelkező hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézményekben.

-        2. sz. jó gyakorlat: A környezeti fenntarthatóságra nevelés terén, az egészségtudatos magatartás kialakítása céljából „Egészséghét „projekt bemutatását, amely minden intézményben a helyi sajátosságoknak megfelelően adaptálható.

-        3. sz. jó gyakorlat: A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelése során a „digitális szakadék”csökkentése érdekében dolgoztuk ki a „Digitális témahét az óvodában” című jó gyakorlatunkat.

 

Letölthető: 2020/2021-es bázisintézményi munkaterv (pdf formátumban)

 

Kapcsolattartó:

Barna Erika intézményvezető

Telefon: 36/788-982

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Oklevél

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményévé válásunk oklevele ide kattintva megtekinthető!

Oklevél